Zo creëer ik me-time

Vroeger (pas 32, maaar) vroeger rende ik van hot naar her. En eigenlijk is het nu nog niet anders en toch is er duidelijk een verschil. Destijds was dat het enige wat ik deed. In actie komen voor anderen, werken etc. Sinds een paar jaar doe ik dat anders. Ondanks dat ik ‘me-time’ een beetje vervelend hip woord begin te vinden is dat wel wat het is.

Natuurlijk kun je heel praktisch tijd in ruimen voor jezelf. Maar dat deed ik niet. Wat daaronder zat is dat wat ik nu anders doe. Dat is mezelf belangrijk genoeg vinden om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb meer leren voelen en aanvoelen. Mijn lichaam geeft heel duidelijk aan wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Het enige wat ik moet doen is er naar luisteren en er naar handelen. Nou zeg ik alsof dat heel makkelijk is, maar voor vele is dat niet zo. Maar mijn ervaring is dat het een schat van waarde heeft als je deze skills wel voor jezelf ontwikkeld.

Me time in mijn agenda zetten is ook niet iets wat ik nu eenmaal per twee weken doe. Ik breng eerder balans in de dag. Zodat ik niet helemaal met energielevel 0 begin de volgende dag. Hoe je die me time invult, is natuurlijk ieder voor zich. Ik heb ook geleerd dat het niet heel grootst hoeft te zijn om even je rust en ruimte te pakken voor jezelf. Als je het maar gewoon wel even DOET. Dingen die ik bewust doe om even die me time te pakken, even in mijn bubbel of mezelf in ieder geval de rust en ruimte gun die ik nodig heb. Voor mij zijn dat:

  • Lezen van boeken en tijdschriften die voor mij iets bijdragen; esoterie, psychologie, communicatie, spiritualiteit, managementboeken, Happinez, Quote, Psychologiemagazines etc.
  • Schrijven. Heerlijk, met de pen over het papier gaan en afgestemd schrijven in mijn bullet journal. Soms komen er gedichten uit. soms wijsheden, wensen of beschrijf ik visualisaties o.i.d..
  • In de natuur zijn. Het allerliefst op mijn sub board of op de boot. En als dat voor die dag teveel ruimte in beslag neemt, zoek ik even het bos of water op om een rondje te wandelen.
  • Zondagen plan ik zo min mogelijk. Dat is een dag die we invullen met iets waar we/ik dan zin in heb. Soms is dat ook werken. Maar het vrije gevoel dat het geeft door het niet van tevoren al vol te proppen met afspraken is fantastisch.
  • Af en toe alleen weg. Ik ga inmiddels gerust ergens alleen zitten lunchen, een nachtje of een paar dagen weg ga. Boek ik een hotelletje of een hutje op de hei. Vroeger vond ik dat voor schut. Nu vind ik dat heerlijk. In mijn eentje. Wat ik dan doe? Precies wat ik wil en soms betekend dat alleen maar denken, visualiseren in combinatie van dingen die ik hierboven heb genoemd.

De grap van dit alles, is dat mijn creativiteit hier heel goed van op gang komt. En daarmee zou je dus bijna zeggen dat het niet alleen lichamelijk en geestelijk ook businesswise waanzinnig hard nodig is om alles misschien wel nóg beter te laten lopen. Als ik iets geleerd heb, is dat je pas echt goed andere kunt helpen als je goed voor jezelf zorgt.

Hoe doe jij dat?