Twee redenen als de dingen die je denkt te willen, niet lukken

Je kent ze wel, teleurstellingen. Weerstand misschien wel. Situaties waarbij alle signalen erop wezen dat datgene wat jij ZO graag wilde door zou gaan. Het zou gaat lukken! Je bent je al helemaal voor aan het bereiden de volgende stap. En dan opeens…

Het gaat niet door. Misschien dat het nog een kans heeft, als je de strijd aan gaat. Maar er is twijfel of dat wel is wat je moet doen.

Dat kan vervelend en soms zelf pijnlijk zijn. Het kan voelen als een afwijzing.

Het gebeurd ons allemaal. Ook de dingen waar je hard voor hebt gewerkt werken net voor de eindstreep niet meer.

Teleurstellingen zijn niets anders dan jouw eigen verwachtingen die anders zijn uitgepakt. Ergens heb je zelf informatie gemist van en totaalbeeld. Natuurlijk heb je situatie die je vooraf eigenlijk wel aan had zien kunnen komen, maar waarin je niet naar je intuïtie hebt geluisterd. En als je dan reflecteert, weet je precies wat het punt was dat je misschien wel had moeten schakelen.

In mijn ogen zijn er twee redenen voor dingen die niet lukken, die je wel super graag had gewild of dénkt te willen;

  1. Het is niet de weg die je moet bewandelen. Mensen die hun authentieke pad aan het bewandelen zijn, kennen veel minder tegenslagen. Keuze en stappen die zij maken, leiden tot het volbrengen van hun missie. Dus het universum werkt met hen mee. Alles wat klopt, komt dat open te liggen en is er weinig tot geen weerstand, mits;
  2. Je hebt je levensles nog te leren. We hebben allemaal levenslessen. Wanneer jouw levensles is dat je mag gaan leren vertrouwen op jezelf, dan krijg je lessen over dat thema op je pad. Dan kan het zo zijn, dat je weerstand krijgt op je pad, omdat je moet gaan leren vertrouwen op jezelf. In dit geval zit je dan precies op je authentieke pad, maar wil het universum laten zien: Hey! Vertrouw op jezelf, en als je hier doorheen bent, zie jij dat ook! En als je dan de keus maakt om door te gaan, ben je een positieve ervaring rijker en krijgt het vertrouwen op jezelf een boost.

De combinatie van deze twee kan lastig zijn. Want ze lijken haaks op elkaar te staan. En toch als je leert te werken met je intuïtie en andere gaven, dan kan dat heel bevrijdend en fijn werken. Dan weet je precies voor welke van deze twee redenen je staat en kun je daar op anticiperen.

Weet jij al hoe jij jouw authentieke pad kan bewandelen? Ik inspireer je graag om hiermee aan te slag te gaan.

Mijn webinars zijn ingestoken op inspiratie, het creëren van inzichten waarmee jij concreet aan de slag kan gaan!

Wil je meer weten? Neem dan contact met op!

P.S. Super blij met mijn foto’s. Gemaakt door Renate Boere van Flashbackfotografie