Stopdegrootsheidswaanzin B.V

Heb je wel eens je mond gehouden omdat je wist dat de ander veel volgers heeft? Dat terwijl je als stront behandeld werd tijdens een gesprek. Waarbij je het idee krijgt dat je niemand bent als je met diegene praat? Niet omdat je de overtuiging hebt, meer volgers, een beter mens. Maar omdat de ander zegt:

‘Jij hebt maar 450 volgers, dus je gaat nooit impact maken’.

‘Jij bent eigenlijk een no body, op social media’.

Je weet dat het de grootste onzin is en toch raakt het je. Je houd je mond omdat je weet dat de ander wél 30.000 volgers heeft en daarmee jou dus in één klap veel negatieve publiciteit kan geven. Je wordt toch lichtelijk bang voor imago schade en datgene wat je wel hebt opgebouwd voor je bedrijf op social zomaar ineens weg zou kunnen zijn. Dus je laat iemand zeggen wat die zegt, ondanks dat het ver over je grenzen gaat. Je gaat ja zitten knikken en hoopt dat het snel voorbij is.

Om vervolgens wel de vraag te krijgen: Laat je weten of je mijn Social Media Boost pakket wil kopen van 9000 euro? Om de dag erop later gebeld wordt door een collega van deze man: En? Doe je mee?

Mijn vriendin kwam naar mij toe met dit verhaal. ‘WAT? Is hij HELEMAAL gek? Was mijn eerste reactie.

Man oh man, wat vind ik hier wat van. Dramatisch vind ik het dat mijn vriendin zich zo voelde door iemand die haar zo behandelde, maar wat ik misschien nog wel erger vond is de keuzevrijheid die deze man voor haar gevoel leek af te nemen door met z’n eigen volgersgetallen te zwaaien. En maar over haar grenzen laat gaan. Het idee dat ze bang is dat ze in een slecht daglicht wordt gezet omdat de ander het aantal volgers zal misbruiken om lelijke dingen over haar te zeggen als ze aan zou geven dat dit veel te ver ging. Dit is voor mij onrecht, giftig wordt ik van deze invloed en de manier van omgang hiermee.

Maar het is blijkbaar wel de invloed die het kan hebben.

Integer om kunnen gaan met het hebben van veel volgers zou bijna een must moeten worden als je boven de 20.000 volgers uitkomt als je op die manier ermee om gaat. Ik heb Stopdegrootsheidswaanzin B.V al bijna opgericht in mijn hoofd.

Egotrippen omdat je zoveel volgers hebt is alles behalve het waard om er tegen op te kijken. Er is een verschil wat mij betreft tussen trots laten zien wat je hebt bereikt (ben ik dan wel een voorstander van) en je ego niet meer in de hand hebben en er anderen mee gaat lastig vallen.

Later lig ik in bed en enige wat ik nog dacht was: In welk universum leeft iemand om te denken dat dit een manier is waarop jij blije (en überhaupt) klanten krijgt? 

#grootsheidswaanzinbv #jammer #integriteit #kanechtanders #gebruikhetpositief