Kies of keuzes worden gemaakt

Voor iedereen die wat support kan gebruiken.

Ik werd wakker en deze boodschap kwam bij mij binnen;

Maak iets van je levenDoe iets. Maak keuzes. Blijf niet hangen. Je weet allang wat je wilt. Je weet allang wat je te doen staat. Je bent aan het uitstellen. Go! Geen excuses meer. Geen flauwe verhalen of smoesjes. Je denkt dat het makkelijk is om het niet te doen, tot je te laat bent. Totdat je jezelf echt voorbij gelopen bent! Met de kans dat je ziek wordt, je relaties kapot zijn of er andere onomkeerbare dingen gebeuren. Als jij niet op staat voor jezelf, dan worden de beslissingen voor je gemaakt.

Dit is een collectieve boodschap, iets wat veel mensen mogen en misschien wel moeten horen. En tuurlijk geloof ik dat dingen niet voor niets gebeuren. Maar er zijn ook écht dingen die je meer in de hand hebt dan jezelf denkt.

Ik kom (te) veel mensen tegen die niet doen wat ze eigenlijk willen doen. Die niet de keuzes maken omdat ze bang zijn andere pijn te doen. Die niet écht hun leven, leven.

Zonde. Eeuwig zonde. Je leeft nu.

Keuzes die gemaakt moeten worden, worden toch wel gemaakt. Als je ze niet zelf neemt, dan worden ze wel genomen.

  • Zo komen mensen in een burn-out omdat ze blijven werken bij een werkgever die niet goed voor hun is.
  • Zo blijven houden mensen een relatie tot stand omdat ze kinderen hebben, terwijl het alleen maar onrust en narigheid met zich mee brengt.
  • Zo blijven ondernemers samenwerken met mensen die ze niet écht helpen, maar ‘ze heeft als zoveel voor mij gedaan’.

Ik heb 1 vraag: waarom?

Dit artikel is voor iedereen die support kan gebruiken en voor keuzes staat.

Voel je dat het moet doen?

GA er voor.

Maak dingen bespreekbaar.

JIJ bent het waard.

De ander is het waard.

Lukt het niet alleen of wil je even met mij sparren om tot een keuze te komen? Voel je vrij en neem contact op! info@sabinevanderhulst.nl #lifecoaching #businesscoaching