Jij bent mijn veilige haven in mijn gedachteland

Wat een mooi compliment was dat!

Ik zit nu (opnieuw) midden in mijn zoektocht wat ik mensen nou echt breng. Opnieuw dat bewustwordingsproces in. En mijn klanten vraag ik daarbij om hulp. Wat is voor jou nou echt mijn meerwaarde? Wat is je nou het meest bijgebleven? Hoe zou jij los van de labels en termen die ik heb bedacht het willen omschrijven? Daar komen waanzinnig mooie antwoorden uit. Hartverwarmend.

Ik doe dit ook omdat ik vind dat het woord businesscoach teveel wordt gebruikt door mensen die in mijn ogen eigenlijk marketeer of strateeg zijn. Ik kom businesscoaches tegen die één iemand geholpen heeft en invloed had zijn business. En zich daarmee direct de titel businesscoach aanmeet. Of iemand ontmoet die hardop zei ‘dan kan ik tenminste veel geld vragen’. In ieder geval.. dingen die voor mij niet onder business coaching vallen. (En ook dat kan natuurlijk aan mij liggen)

Bij mij gaat het nooit om alleen business, maar is het wel de ingang waarop mensen bij mij aankloppen. Het gaat veel vaker over het hele leven van de ondernemer. Van hele praktische vragen tot levensvragen. Van verdienmodellen tot onverwerkt verdriet. Van strategie tot filosoferen over het thema geld. Gedachten en ervaringen delen waar je je misschien voor schaamt of bang bent voor een oordeel. Dat heeft invloed. Dat zijn de dingen waar we samen mee aan de slag gaan. Ik wil ondernemers leren hun eigen pad te bewandelen in plaats van het nadoen van anderen.

Diep duiken in de vraagstukken waar je mee rondloopt. Positieve en negatieve. Gewoon even een oor die belangeloos naar je luistert. Business wise verstand heeft van een hele hoop zaken en daarbij vooral bijdraagt aan jouw mindset, keuzes en gedrag. Dát lijdt tot jouw gewenste resultaten.

En soms hé.. betekend het, dat je moet werken aan je relatie om beter je business te kunnen draaien. Of dat je het verleden moet verwerken om nú zichtbaar te durven zijn. Of moet je je gedachte op een rijtje krijgen om tot een killer van een businessplan te komen.

Dat is wat ik vindt dat een businesscoach doet… Of misschien is het dat dus niet en past ‘lifecoach’ voor ondernemers’ veel beter.

Precies mijn huidige struggle! En daar ga ik nog even lekker mee door tot dat ik het antwoord voor mezelf heb gevonden!

#ondernemers #coaching #life #business #lifeandbusiness #struggle #dus #groei #like #levensvragen #bedrijfseigenaar #labels #businessconsult