Iemand niet aannemen omdat ''het niet goed voelt''

Misschien is dit een shock dat het gebeurd, misschien doe je dit zelf. Eigenlijk zou je met deze reden iemand niet af kunnen wijzen. Oneerlijk zou ik het zelfs willen noemen. Ik zit met grote regelmaat met mensen om tafel die mensen aan moeten nemen. Direct of als tussen persoon. De meeste herkennen het en weten dan wel iets aan te geven waarop ze iemand niet aan willen nemen. Maar weet jij ook dat je onderbuikgevoel gevormd wordt door je eigen referentiekader? Nou wil ik natuurlijk niet zeggen dat je er niet naar moet luisteren. Sterker nog, als je hem blijft checken op een professionele en structurele manier dan kun je er op een gegeven moment ook op vertrouwen.

En toch…

Je kunt leren je onderbuikgevoel te objectiveren, los gekoppeld van je eigen referentiekader, je normen en je waarden. Dit doe je doormiddel van human profiling. Je leert de verbale en non verbale signalen die er zijn waar te nemen en een conclusie trekken op basis van wetenschappelijke onderbouwing. DAAR kun je wat mee! En is eerlijker naar degene die bij jou op gesprek komt.

En als je het mij vraagt heb je, ook al wijs je iemand af, iemand een cadeautje gegeven op het moment dat je diegene waardevolle feedback geeft. Feedback waar iemand door kan groeien en het volgende gesprek het allerbeste van zichzelf kan laten zien.

Zou je hier meer over willen weten? Of wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact met mij op.