Help! Investeren!

Investeringen doen in adviezen. Ik heb het afgelopen jaren veel gedaan. De ene na de andere investering waarmee ik geld ZOU kunnen verdienen, heeft me vooral geld gekost. Op een gegeven moment dacht ik; Ik doe het allemaal wel alleen… dan komt het tenminste goed. Geen geld meer uitgeven. Geen deuken in mijn vertrouwen in mensen die me zogenaamd willen helpen. Ik ben er klaar mee!

Tot het moment dat ik mij besefte dat ik daarmee heel veel kansen liet liggen. Ik ben opnieuw alles in kaart gaan brengen en heb passende hulp gemanifesteerd. Daarnaast ben ik de gesprekken zo gaan voeren dat de kans dat ik mensen inschakel die niet bij mij passen of niet waarmaken wat ze zeggen nihil is. Daarnaast goede afspraken maak, wat brengt dat nu dus de juiste mensen op mijn pad gekomen zijn die mij wel verder brengen.

Zo match ik ook met mijn klanten. Ik kan iedereen wel helpen met iets, maar dat is niet hetgeen waar ik voor ga en wil bieden. Ik ontmoet ondernemers met prachtige bedrijven en missies. Daaruit kies ikzelf diegene die 100% matchen waarvan ik WEET dat zij grote stappen gaan maken als we samen gaan werken. En als we geen match zijn, dan hebben we het daar eerlijk over en kan ik hen eventueel verwijzen naar een andere die elkaar wel verder kunnen helpen.

Dit vergt natuurlijk van mij, maar ook van jou als ondernemer het lef om nee te zeggen. Lef om klanten niet aan te nemen of bepaalde samenwerkingen niet aan te gaan. Je moet jezelf aanleren om oprechte gesprekken te voeren en eerlijk te zijn. Dit is een vorm van zelfzorg & zorg voor je onderneming natuurlijk.

Is het makkelijk? Nee. Is het te leren? JA! Wil jij hier stappen in zetten? En kijken of wij 100% match zijn om dit te realiseren?